Kapitaalsinjectie geeft MobilityPlus meer slagkracht

Kapitaalsinjectie geeft MobilityPlus meer slagkracht

Elektrisch rijden staat voor de grote doorbraak. EV’s worden goedkoper, er zijn alsmaar meer modellen, de regelgeving evolueert en ook de laadinfrastructuur krijgt stilaan vorm. Met slimme laadoplossingen en een unieke energiecontroller neemt MobilityPlus mee het voortouw om van de shift naar elektrisch rijden een succesverhaal te maken. En zopas kregen we extra steun om die ambitie waar te maken: een investeerdersgroep zorgde voor een kapitaalsinjectie van 1 miljoen euro.

“Het plan is duidelijk: de spectaculaire groei in eigen land en Luxemburg voortzetten én MobilityPlus lanceren in Frankrijk, Duitsland en Nederland.”

Energiecontroller drijft sterke opmars

Het vertrouwen in elektrisch rijden groeit sterk. Dat zien we ook aan onze eigen cijfers: “In 2020 verviervoudigde onze omzet tegenover 2019”, vertelt CEO en oprichter Jean-François Cheyns. “Steeds meer ondernemingen maken een prioriteit van duurzame mobiliteit, wat zich vertaalt in een toenemende vraag naar slimme laadinfrastructuur. Bovendien bieden we bedrijven met onze energiecontroller – uniek op de Belgische markt – een handige tool om hun energiemanagement te optimaliseren.”

Wat doet de energiecontroller?

  • Capaciteit instellen
  • Verbruik meten
  • Energie verdelen
  • Laadpalen aansturen

Samen sterker

Met klanten zoals EY, Umicore en Siemens die van de 24/7-service en technische expertise van MobilityPlus genieten, haalden we al enkele topreferenties binnen. En de lijst groeit snel! Dat is ook een investeerdersgroep niet ontgaan, waartoe onder meer Luc Opdebeeck (ex-HP), Fritz Mertens (ex-Petercam), Robert Decant (ex-ESAS) en Concentra behoren. Zij injecteren 1 miljoen euro in MobilityPlus. We danken hen voor het vertrouwen in onze missie en strategie, en we gaan graag door op de ingeslagen weg. Met meer slagkracht deze keer.

Regelgeving geeft wind in de zeilen

De shift naar elektrisch rijden zal er volgens Cheyns sneller zijn dan velen verwachten: “Niet alleen omdat steeds meer bedrijven bewust kiezen om hun wagenpark te vergroenen, maar ook omdat vanaf 2026 enkel nog volledig elektrische bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar zijn. Aangezien de meeste ondernemingen een leasingperiode van vier jaar hanteren, starten velen nu al met het elektrificeren van hun vloot. En bij elektrische wagens horen natuurlijke efficiënte laadoplossingen.”

Gevraagd: nieuw talent

Om bedrijven optimaal te helpen bij het realiseren van hun groene ambities, wil MobilityPlus investeren in zijn eigen groei. Cheyns: “Dankzij deze eerste kapitaalverhoging krijgen we ruimte om onze aanwezigheid in de grote Belgische steden te versterken, de opstart in de buurlanden te versnellen én te blijven innoveren. Om dat te doen, zijn we bovendien op zoek naar 10 nieuwe medewerkers voor verschillende regio’s in België: van installateurs tot business development managers. De eerste vereiste is een gezonde dosis goesting om mee te bouwen aan een duurzame wereld.”