Fleetmanagers en facilitymanagers

Fleetmanagers en facilitymanagers

Elektrisch rijden als strategische en duurzame keuze

Duurzame mobiliteit is niet meer weg te denken uit de plannen van hr-, fleet- en facilitymanagers. Op lange termijn zal elektrisch rijden alleen maar belangrijker worden. Dus waarom niet vandaag beginnen? Bovendien is een ecologische bedrijfsvisie voor veel potentiële kandidaten, leveranciers en klanten een doorslaggevend argument om voor jou te kiezen.

De vergroening van je wagenpark mag dan wel een logische stap lijken, er is ook een keerzijde aan de medaille. Zo moet je garanderen dat alle elektrische bedrijfswagens efficiënt, veilig en snel worden opgeladen wanneer dat nodig is. Goed nieuws: dat is net de specialiteit van MobilityPlus.

De technische kennis van MobilityPlus gaf voor ons de doorslag: van merkonafhankelijk advies over de effectieve installatie tot de beveiliging van laadpunten. In een snel veranderende markt geeft die expertise bovendien vertrouwen voor de toekomst, want elektrisch rijden is een langetermijnkeuze.

Kris Broekx, fleet manager bij ACA IT-Solutions.
Alle bedrijfsvoertuigen elektrisch tegen 2026: zo begin je eraan
Alle bedrijfsvoertuigen elektrisch tegen 2026: zo begin je eraan

Ook na 2026 genieten van het gunstige fiscale regime voor je bedrijfsvoertuigen? Dan start je beter nu al met de omschakeling naar een elektrische vloot. Ontdek in 6 heldere stappen hoe je het aanpakt.

Lees meer

Hoe schakel je over naar een groen wagenpark?

De eerste stap: elektrische bedrijfswagens kopen of leasen. Maar meteen geschikte laadoplossingen voorzien is minstens even belangrijk. En zoals altijd, is een goede voorbereiding het halve werk. Werknemers moeten thuis, op het werk en onderweg kunnen laden.

Onze missie? Je niet alleen bijstaan op technisch vlak om de veiligheid te garanderen, maar je ook adviseren over afspraken, richtlijnen en interne organisatie.

Dit is wat MobilityPlus concreet voor jou kan betekenen:

Laadpalen bij werknemers thuis

 • Advies over de meest efficiënte laadpalen.
 • Ondersteuning bij communicatie naar je werknemers.
 • Planning en installatie van de thuislaadpunten.
 • Automatische vergoedingen via MobilityPlus of via de loonberekening die je eigen hr-afdeling regelt dankzij automatische laaddata-uitwisseling.

Laadinfrastructuur op het bedrijfsterrein

 • Merkonafhankelijk advies over laadinfrastructuur met oog voor huidige én toekomstige noden.
 • Planning en uitvoering van de infrastructuurwerken, met een minimum aan hinder en zorgen.
 • Opzetten van een gratis of betalend systeem voor medewerkers en bezoekers.
 • Energiemanagement om het verbruik onder controle te houden en stroomuitval te vermijden.
 • 24/7-ondersteuning door de helpdesk.

Laadpas voor onderweg

 • Eén pas om thuis, op het werk en onderweg te laden, zodat een laadoplossing altijd dichtbij is.
 • Ondersteuning bij je intern beleid over eventuele laadbudgetten, zoals de integratie in een cafetariaplan.
 • Om het jou onderweg gemakkelijk te maken, krijg je via onze handige app realtime-informatie over alle laadstations.
Facility2
Facility1

Onze sterktes

Slim energiemanagement

Load balancing, spreiding van energiepieken en een maximale toevoer van groene energie zijn slechts enkele van onze sterktes op het vlak van energiebeheer. Het resultaat: onze energiecontroller staat voor gegarandeerde netstabiliteit, meer laadcapaciteit én een lagere energiefactuur.

Onafhankelijk advies

Bij gesprekken waarin meerdere beslissingsnemers betrokken zijn, liggen al snel veel vragen op tafel. Welke aansluitingen zijn geschikt? Hoeveel en welke laadpalen moeten er zijn? Of hoe maak je goede afspraken? De oplossing: een onafhankelijke partij die haar kennis en ervaring deelt, en als project manager optreedt.

Gebruiksvriendelijk platform

Zowel de laadpunten die op je bedrijfsterrein als bij je medewerkers thuis staan, beheer je via het MobilityPlus-platform. Daardoor worden alle kosten die thuisgebruikers maken automatisch verrekend. Enkele van de overige features van ons platform: rapporten en statistieken, publieke beschikbaarstelling en firmware-updates.

Vlekkeloze installatie en service

Van de technische voorstudie tot de effectieve installatie en ingebruikname: ons technisch team neemt alle stappen voor zijn rekening. Daarnaast is een contract voor ons geen eindpunt, maar een startschot. Elke fleet- of facilitymanager met een service contract heeft gedurende onze samenwerking een vaste contactpersoon en kan 24/7 op onze helpdesk rekenen.

Onze oplossingen voor fleet- en facilitymanagers

MobilityPlus staat voor totaaloplossingen waarbij we je van begin tot einde begeleiden. Zo kan je onder meer:

 • laadpalen kopen
 • laadpalen huren
 • laadpassen gebruiken

Waarom inzetten op laadpalen en elektrisch rijden als grote onderneming?

Employer branding

In de war for talent hebben geschikte kandidaten alle troeven in handen. Zij kiezen vandaag uit een selectie aan werkgevers, niet omgekeerd. Dan zijn een duurzame bedrijfsvisie en een groen wagenpark uitgesproken troeven om de doorgaans milieubewuste jongeren te overtuigen.

Onze focus op elektrisch rijden was bij minstens 5 recente aanwervingen een cruciale factor.

Lien De Beer, Operational Director bij Planet Group.

Medewerkerstevredenheid

Bied je je medewerkers elektrische bedrijfswagens én laadpunten op je bedrijfsterrein aan? Dan gaan ze altijd met een volle batterij en een goed gevoel de baan op. En hoe meer blije gezichten op de werkvloer, hoe hoger de productiviteit.

Het merendeel van de medewerkers was meteen gewonnen voor elektrisch rijden en laden. Wie toch zijn twijfels had, deed een testrit en kreeg van MobilityPlus te horen hoe makkelijk het laden verloopt.”

Lien De Beer, Operational Director bij Planet Group.

Fiscaal voordelig

Elektrische wagens zijn voor 100% fiscaal aftrekbaar door vennootschappen, net als de aankoop en de installatie van laadpalen. Daarnaast zijn wagens met een elektrische motor in Vlaanderen vrijgesteld van de belasting op de inverkeerstelling (BIV) en de verkeersbelasting. In Brussel en Wallonië gelden de minimumbedragen.

Duurzame reputatie

Elektrisch rijden verovert langzaam maar zeker de bedrijfswereld. Voorlopers – de zogeheten ‘early majority’ – spelen hier op in door hun stakeholders nu al innovatieve laadoplossingen aan te bieden. Het gevolg: je ecologische ambities krijgen een boost.

Extra service voor externen

Komen je klanten, partners of leveranciers met de elektrische wagen tot bij jou, dan kan je hen gratis of betalend laten laden. In het laatste geval kan je bijvoorbeeld zelf een extern laadtarief instellen, waardoor je ook wat aan je laadpalen verdient. Het gevolg: een sterke return on investment.