Syndici en VME's

Syndici en VME's

Zorgeloos, groen en slim laden in al je gebouwen

Parkeergarages met tientallen of wel honderden privéplaatsen voorzien van geschikte laadoplossingen: dat kan enkel met een wildgroei aan laadpalen. Of niet? MobilityPlus tackelt met een totaalaanpak het probleem van elke syndicus of VME die inzet op elektrische mobiliteit.

Hoe voldoe je aan de Europese regelgeving?

De Europese richtlijn voor energieprestaties van gebouwen (EPBD), herzien in 2018, verplicht syndici om het aantal laadpunten in residentiële gebouwen drastisch te verhogen:

Nieuwe of grondig gerenoveerde residentiële gebouwen met een parkeerruimte voor minstens 10 voertuigen moeten voortaan een aangepaste voorinstallatie uitvoeren tegen 2025. Daardoor verloopt de installatie van laadpunten op een later moment veel vlotter.

Deze regel geldt niet voor bestaande gebouwen.

Alhoewel 2025 nog veraf lijkt en de richtlijn enkel geldt voor nieuwe of gerenoveerde gebouwen, wacht je als syndicus best niet te lang om hier gevolg aan te geven. Zo heb je tijd om een beleid voor elektrische mobiliteit uit te stippelen waar iedereen het over eens is.

Daarnaast mag iedere mede-eigenaar ook individueel kabels installeren in de gemeenschappelijke delen voor bijvoorbeeld een individuele laadpaal in het garagecomplex. Om wildgroei te vermijden, zet je dus beter in op een collectieve aanpak.

Wil je graag een partner die de expertise en knowhow in huis heeft om een collectieve aanpak in goede banen te leiden? Dan zit je goed bij MobilityPlus.

MobilityPlus legt de focus op …

Betrouwbare centrale aansluiting

Laadoplossingen voorzien in een appartementencomplex vergt een zware centrale aansluiting. Want je normale energienet laat niet toe dat iedereen zijn aansluiting gelijktijdig gebruikt om zijn of haar wagen op te laden. Anders wordt het moeilijk om ook nog de appartementen zelf van voldoende stroom te voorzien. De oplossing: een aparte aansluiting die energie naar de laadpalen stuurt.

Slim energiebeheer

Naast een centrale aansluiting is ook een efficiënte stroomvoorziening cruciaal in grotere complexen. Zo vermijd je tijdelijke stroomonderbrekingen. De oplossing: een energiecontroller die energiepieken spreidt, groene energie maximaal integreert en sterk is in load balancing.

Eenvoudig beheer

Veel privé-eigenaars, veel administratieve rompslomp. En dat is net wat een syndicus of VME kan missen. De oplossing: via het MobilityPlus-platform verlopen alle facturaties automatisch en volledig digitaal. Zo zijn er nooit onderlinge discussies en slaap je zelf op je beide oren.

Onafhankelijk advies

Bij gesprekken waarin meerdere beslissingsnemers betrokken zijn, liggen al snel veel vragen op tafel. Welke aansluitingen zijn geschikt? Hoeveel en welke laadpalen moeten er zijn? Of hoe maak je goede afspraken? De oplossing: een onafhankelijke partij die haar kennis en ervaring deelt, en als project manager optreedt.

Onze oplossingen voor syndici en VME’s

Beheer je als syndicus of VME een gebouw met parkeerplaatsen, dan speel je in op de opmars van elektrische auto’s door een geschikte aansluiting te voorzien. De eigenaars van de parkeerplaatsen hebben daarna twee opties. Zo kunnen ze eigen laadpalen aankopen van A-merken om zorgeloos, groen en slim te laden. Of ze kunnen laadpalen huren. Daarvoor ontwikkelde MobilityPlus een unieke formule: Charging as a Service.