Projectontwikkelaars en overheden

Projectontwikkelaars en overheden

Slim laden met onze all-in-oneformules

Van sportfaciliteiten over wooncomplexen tot winkelcentra, elk toekomstgericht project heeft nood aan laadoplossingen voor elektrische wagens. MobilityPlus ondersteunt je hierbij van begin tot einde. Denk onder andere aan een technisch vooronderzoek, installatie en configuratie, en een blijvende opvolging. Door onze jarenlange focus op energiemanagement bieden we je bovendien de beste garantie op een stabiel elektriciteitsnet en – wanneer je volledig op MobilityPlus vertrouwt – gunstige tarieven.

Op naar een groene toekomst: Europa trekt de kar met nieuwe verplichtingen

De Europese richtlijn voor energieprestaties van gebouwen (EPBD), herzien in 2018, verplicht projectontwikkelaars en overheden om het aantal laadpunten in gebouwen drastisch te verhogen. En dat voor zowel residentiële als niet-residentiële gebouwen.

Nieuwe of grondig gerenoveerde residentiële gebouwen met een parkeerruimte voor minstens 10 voertuigen moeten voortaan een aangepaste voorinstallatie uitvoeren. Daardoor verloopt de installatie van laadpunten op een later moment veel vlotter.

Nieuwe of grondig gerenoveerde niet-residentiële gebouwen met een parkeerruimte voor minstens 10 voertuigen hebben een soortgelijke verplichting. Maar de verplichte voorbereiding voor laadpunten geldt slechts voor 20% van het totaal aantal parkeerplaatsen. Daarnaast moet ook minimaal één werkend laadpunt worden voorzien.

Wat betekent deze richtlijn voor projectontwikkelaars en overheden?

De richtlijn verplicht je om vooruit te denken. Zo hebben veel bestaande gebouwen vandaag geen geschikte bekabeling voor laadpunten. Het gevolg: complexe en dure installaties als er toch wordt beslist om in te zetten op elektrische mobiliteit. Met een goede voorbereiding vermijd je die investeringen.

Voor residentiële gebouwen is er een bijkomend probleem, want de beslissing om al dan niet te investeren in infrastructuur leidt vaak tot lange procedures, stemmingen tussen bewoners en elektrische rijders die zonder oplossing achterblijven. Daar kan je beter tijdens de bouw- of renovatiefase op inspelen.

Vallen bestaande gebouwen volledig uit de boot?

De Europese richtlijn geldt in principe niet voor bestaande gebouwen, maar ook daar is geschikte infrastructuur voor elektrische rijders een brandend thema. Hoe pak je dat technisch aan? Welke laadoplossingen bestaan er? Hoeveel laadpunten voorzie je? Wat kost dat? En wie kan je daarbij helpen? Op de laatste vraag luidt het antwoord MobilityPlus. De overige vraagstukken tackelen we samen.

Goed om te weten: zowel bij nieuwbouw- en renovatieprojecten als bij bestaande gebouwen krijgt energiemanagement een van de hoogste prioriteiten. Zo zorg je ervoor dat je laadpalen niet te veel en op de juiste manier stroom verbruiken.

MobilityPlus ondersteunt je van begin tot eind

Wil je voldoen aan de Europese richtlijn en meteen je gebouw klaarstomen voor een groene toekomst? Dan staan we voor je klaar. We overlopen samen met jou de plannen en nemen de technische voorstudie op ons. Daarna adviseren we over mogelijke aansluitingen en welke laadpalen het beste bij jouw project passen. Ook de installatie zelf voorziet MobilityPlus én we integreren al je laadpunten in ons eigen gebruiksvriendelijke beheerplatform. Zo kan je in enkele muisklikken alles digitaal opvolgen. Toch nog vragen? Ons team staat de klok rond voor je klaar.

Projectontwikkelaars4
Projectontwikkelaars3
Projectontwikkelaars2
Projectontwikkelaars1