Kleine ondernemer (KMO)

Kleine ondernemer (KMO)

Duurzaam, toekomstgericht en fiscaal voordelig

Als zaakvoerder van een kmo staat elektrisch rijden misschien op je agenda, maar heb je het vast al druk genoeg met je corebusiness. Bovendien kan de investering in geschikte laadinfrastructuur een struikelblok vormen. Dat begrijpen we als geen ander. Daarom hebben we een formule uitgewerkt die een alternatief biedt: onze unieke huurformule Charging as a Service (CaaS).

Daarnaast kan je ook eigen laadpalen kopen voor je kmo. Zo draag je een groen imago uit, motiveer je je medewerkers om elektrisch te rijden en bied je bezoekers een extra service aan. Mooi meegenomen: de kosten voor een laadpaal op jouw bedrijfsterrein zijn 100% fiscaal aftrekbaar. En dankzij ons innovatief energiemanagement is je energie-efficiëntie verzekerd!

Wat je als kmo moet weten: 3 mythes doorprikt

Laadpalen zijn duur

Fout. Je kan kiezen tussen verschillende budgetvriendelijke formules. Zo kan je bijvoorbeeld laadpalen huren aan een vast maandelijks tarief. Koop je laadpalen – die overigens fiscaal aftrekbaar zijn – dan zijn er ook verschillendeopties. Samen bekijken we welke het beste bij jouw kmo past. Tot slot helpen we je graag bij het berekenen van de Total Cost of Ownership (TCO) en de mogelijke return on investment van je laadpalen. Je initiële investering zal plots een stuk aantrekkelijker ogen.

Een slimme aanpak vergt veel tijd

Niet als je voor de juiste partner kiest. Door onze jarenlange ervaring weten we goed welke laadopties en infrastructuur wel en niet geschikt zijn voor een kmo. Onze garantie: je krijgt een oplossing op maat. Daarvoor hoef je zelf bijna niets te doen. De planning, organisatie en uitvoering nemen we volledig voor onze rekening. Zo kan jij je richten op je kernactiviteiten, maar behoud je wel op elk moment het overzicht.

Na de installatie sta ik op eigen voeten

Nee, voor ons is de installatie slechts een van de vele mijlpalen in onze samenwerking. Als kleine, onafhankelijke organisatie dragen we bereikbaarheid en open communicatie hoog in het vaandel. Concreet krijg je van bij het prille begin een vaste contactpersoon voor al je vragen. Hij of zij denkt ook proactief met je mee. Maar we gaan zelfs een stap verder: onze helpdesk is de klok rond bereikbaar, zodat je nooit met de handen in het haar staat.

KMO2
KMO1

Waarom een laadpaal installeren als kmo?

De grootste troeven van laadpunten voor je bedrijf:

Duurzame reputatie

Elektrisch rijden verovert langzaam maar zeker de bedrijfswereld. Voorlopers – de zogeheten ‘early majority’ – spelen hierop in door hun medewerkers en andere stakeholders nu al innovatieve laadoplossingen aan te bieden. Het gevolg: de ecologische ambities van je kmo krijgen een boost. Je bewijst op een geloofwaardige manier dat je werk maakt van een groene toekomst.

Employer branding

Als kmo is het niet altijd evident om geschikte werkkrachten te vinden. Alle argumenten om nieuw talent over de streep te trekken, zijn dus welkom. En voor jongeren – vaak erg milieubewust – is een focus op duurzame mobiliteit een uitgesproken voordeel. Elektrisch rijden versterkt met andere woorden je werkgeversmerk. Voor je huidige medewerkers betekent het dan weer een extra reden om bij jou te blijven.

Budgetvriendelijk

Met eigen laadoplossingen kan je bezoekers gratis of betalend laten laden aan een zelfgekozen tarief. In het laatste geval win je snel je investering in infrastructuur terug. De aankoop en de installatie van de laadpalen zijn overigens volledig fiscaal aftrekbaar. Kies je bovendien voor CaaS, dan huur je de laadpalen en betaal je enkel een maandelijkse fee. Na 5 jaar krijg je de kans om de laadpalen over te kopen voor een fractie van de prijs.

MobilityPlus: dé laadpartner voor kmo’s

Eenvoudig beheer

Ons MobilityPlus-platform ademt administratieve eenvoud. Je eigen laadpunten beheren en publiek beschikbaar maken, doe je in een handomdraai. Zo verlies je geen kostbare tijd, want als zaakvoerder van een kmo ben je vaak al druk genoeg in de weer.

Energie-efficiënt

Dynamisch energiebeheer is goed voor het milieu én voor je portefeuille. We maken via onze energiecontroller optimaal gebruik van groene energie en houden rekening met de netstabiliteit door piekmomenten te spreiden. Het resultaat: geen energieboetes of stroomonderbrekingen.

Installatie

Ons technisch team komt bij je langs, beoordeelt samen met jou de mogelijkheden en installeert de laadoplossing. Zo hoef jij je hier niets van aan te trekken. Bovendien krijg je aansluitend informatie over hoe je je elektrische wagen doeltreffend oplaadt.