Charge Point Integrator: Laadpalen voor Elektrische Wagens

Een eigen laadpaal om je elektrische wagen op te laden? Dat kan! Bij je thuis of op het werk, MobilityPlus staat garant voor kwaliteit, merkonafhankelijkheid en meerdere beheeropties.

Onze garanties

Passie voor e-mobility

Als toonaangevende charge point integrator in België, helpen we bedrijven en privégebruikers bij de transitie naar duurzame mobiliteit. Daarvoor bieden we laadoplossingen aan die naadloos aansluiten bij jouw noden en wensen. Onze passionele medewerkers selecteren de meest geschikte A-merken en leveren een allround service.

Efficiënt beheer

Ons gebruiksvriendelijke platform laat zowel beheerders als gebruikers toe om alles rond onze laadoplossingen op te volgen: van stroommanagement tot facturatie en gebruikerstarieven. Zo houd je op elk moment de vinger aan de pols.

Merkonafhankelijk

MobilityPlus biedt alle A-merken aan, maar focust in de eerste plaats op jouw noden en wensen. Pas als we die samen in kaart hebben gebracht, kijken we welke laadoplossingen en merken daarop aansluiten. Een open blik en eerlijk advies zijn absolute topprioriteiten voor ons team.

Keuze uit alle A-merken

Elektrisch rijden is in opmars. Laadpalen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Maar als je nu zelf een laadpaal wil, wat is dan de beste optie? Afhankelijk van onder andere je locatie, je eigen laadvoorkeuren en het type elektrische auto, zoeken we samen met jou het antwoord. Merkonafhankelijk, dat spreekt!

Fiscale voordelen voor laadpalen: bedrijven en particulieren

Meer elektrische wagens op de weg, betekent ook dat er meer elektrische laadpalen nodig zijn. Om dat aantal snel te laten stijgen, kunnen zowel bedrijven als particulieren rekenen op fikse belastingvoordelen als ze een laadpaal aankopen. Ook deze voordelen zijn op dit moment het hoogst om investeringen in laadstations thuis en op het werk op korte termijn te stimuleren.

200% fiscale aftrekbaarheid voor bedrijven

Investeer je als onderneming in laadinfrastructuur, dan kan je je aankoop nog tot eind 2022 voor 200% fiscaal aftrekken. Daarna daalt de kostenaftrek: tot eind 2024 kan je dan nog 150% aftrekken.

Belangrijk: om te genieten van het fiscale voordeel, moet je laadstation publiek toegankelijk zijn, zowel tijdens als na je openingsuren.

Het grote voordeel?

Bezoekers die hun elektrische wagen opladen aan jouw laadpalen, betalen een tarief dat jij bepaalt. Zo laat je je investering optimaal renderen. Hoe je dat het beste regelt? Reken gerust op MobilityPlus. We loodsen je er doorheen: van slimme laadpalen selecteren, tot de installatie en automatische vergoedingen.

45% belastingvoordeel voor particulieren

Zet je als particulier een laadpaal op je oprit of in je garage, bijvoorbeeld, dan krijg je nog tot eind 2022 45% van het aankoopbedrag terug via je belastingen. Zowel eigenaars als huurders kunnen zo maximum 1500 euro per laadpaal inbrengen in de belastingen. Vanaf 2023 daalt het voordeel naar 30% en vanaf 2024 naar 15%.

De voorwaarden? De laadpaal moet slim zijn en gebruik maken van groene stroom, bijvoorbeeld van zonnepanelen of een groenestroomcontract. MobilityPlus helpt je graag een slimme laadpaal te kiezen en te installeren bij je thuis.

Alle bedrijfsvoertuigen elektrisch tegen 2026: zo begin je eraan
Alle bedrijfsvoertuigen elektrisch tegen 2026: zo begin je eraan

Ook na 2026 genieten van het gunstige fiscale regime voor je bedrijfsvoertuigen? Dan start je beter nu al met de omschakeling naar een elektrische vloot. Ontdek in 6 heldere stappen hoe je het aanpakt.

Lees meer

Een geïntegreerde aanpak

Technisch onderzoek

Tijdens een verkennend gesprek duiken we in je mobiliteitsplannen en bekijken we je huidige infrastructuur.

Voorstel tot laadoplossing

We leggen enkele opties voor die jouw toekomstplannen ondersteunen en sturen je een offerte op maat.

Installatie en configuratie

Onze ervaren installateurs monteren, configureren en testen je laadpalen. Je krijgt bovendien een gebruikersopleiding.

Begeleiding

Via het MobilityPlus-platform geven we je toegang tot ons kenniscentrum, tutorials en webinars. Elektrisch rijden heeft al snel geen geheimen meer voor jou.

Service en onderhoud

Onze helpdesk staat 24/7 voor jou klaar en ons eigen technisch team springt bij wanneer nodig. Is er een probleem, dan lossen we dat gratis op.