Energiemanagement

Energie-efficiënt laden? Jazeker! Kiezen voor MobilityPlus is kiezen voor innovatieve technologieën die je beschikbare (groene) stroom optimaal benutten.

Slim laden met onze unieke energiecontroller

Slim laden is de ideale manier om efficiënt met energie om te springen. Meer zelfs: met onze unieke energiecontroller kan je sneller laden, overbelasting vermijden én je kosten onder controle houden. Ook groene energie voegen we zo flexibel toe aan je laadcapaciteit.

Wat doet de energiecontroller?

 1. Capaciteit instellen
  De energiecontroller regelt de maximale energiecapaciteit op basis van je aansluiting en je energiecontract.
 2. Verbruik meten
  De energiecontroller houdt continu het verbruik van je gebouw in het oog.
 3. Energie verdelen
  De energiecontroller gebruikt de data over maximale capaciteit en metingen om slim energie door te sturen naar de laadstations.
 4. Laadpalen aansturen
  De energiecontroller laat de laadstations weten op welk moment ze welke energie moeten laden.

Merkonafhankelijkheid rendeert!

Onze energiecontroller is, net als MobilityPlus, volledig merkonafhankelijk. Het gevolg: we kunnen laadpalen, zonne-installaties en batterijen van verschillende merken tegelijk aansturen.

De 4 troeven van onze energiecontroller

Load balancing

Onze controller meet continu de stroom die je werkelijk verbruikt en de eventuele toevoer van zonne-, wkk- of windenergie. Is er een overschot, dan gaat de energie naar alle MobilityPlus-laadpalen die op dat moment om vermogen vragen. Tijdens periodes van hoog energieverbruik en lagere energietoevoer zal onze controller het laden dan weer proberen uit te stellen. Of anders gezegd: MobilityPlus regelt de laadcurves op basis van de beschikbare energie.

Scheduling (technologie in ontwikkeling)

De laadprioriteit van verschillende elektrische wagens kan je volledig afstemmen op de agenda’s van de gebruikers. Je geeft via de app in tot wanneer elke wagen blijft staan en onze controller doet de rest. Moet iemand bijvoorbeeld snel de baan op, dan krijgt zijn of haar wagen laadvoorrang. Bovendien kan je instellen dat eigen medewerkers voorrang krijgen op bezoekers, of zaakvoerders op andere gebruikers. Goed om te weten: scheduling kan zowel thuis als op het werk.

Peak shaving

Onze energiecontroller zorgt ervoor dat het gecombineerde energieverbruik van alle laadstations en je gebouw niet boven de maximale capaciteit gaat. Zo blijf je zelfs tijdens de piekuren binnen de grenzen. Dat scheelt heel wat bij je energiefactuur, want netbeheerders rekenen vaak torenhoge boetes aan voor zwaar energieverbruik.

Artificial Green Intelligence (technologie in ontwikkeling)

Tot slot houdt de MobilityPlus-controller ook rekening met externe batterijen. Zo kan je groene energie opslaan om later tijdens een verhoogde stroomvraag in te zetten. Beter nog: de controller kan aan de hand van weersvoorspellingen het laadschema aanpassen aan verwachte zonuren.

Samen voor een stabiel energienet

Het energiemanagement van MobilityPlus heeft niet alleen een positieve impact op je energiefactuur en je lokale netstabiliteit, we willen in de toekomst ook zorgen voor een stabiel energienet op regionaal én nationaal niveau.

Regionaal

Rijden er in jouw buurt veel mensen met een elektrische wagen, dan kan niet iedereen op hetzelfde moment (bijvoorbeeld ’s avonds) laden. De netkabels laten dat niet toe en de wijkcabine zou zichzelf al snel uitschakelen om overbelasting te vermijden. Slim energiemanagement is de enige oplossing.

Jouw mogelijke voordelen:

 • Incentives voor je bijdrage aan een regionale energiesturing. Of anders gezegd: goedkopere elektriciteit.
 • Positieve invloed op distributie- en transporttarieven.
 • Deelname aan een wijkbatterij, waardoor je ontsnapt aan het prosumententarief en groene stroom toevoegt.

Nationaal

Ook hier is energiemanagement – en vooral scheduling – de enige optie om black-outs te voorkomen. Zo kan de energiecontroller immers vrij kiezen welke elektrische wagens wanneer laden. Bovendien houdt de controller de EPEX SPOT-markt in het oog, waardoor het laden vooral gebeurt wanneer er nationaal goedkope (groene) stroom beschikbaar is.

Jouw voordeel:

Goed om te weten: dit is enkel mogelijk voor klanten die energie afnemen bij een van onze partners en een eigen hoogspanningscabine hebben.