Planet Group trekt nieuwe medewerkers en klanten aan met elektrisch rijden

Planet Group trekt nieuwe medewerkers en klanten aan met elektrisch rijden

Toen we de wagens bestelden, keken we uit naar een partner met moderne laadvoorzieningen”, vertelt Lien De Beer. “Bij MobilityPlus waren we aan het juiste adres. Op korte tijd zette hun team het technische luik rond laden om in een verstaanbaar verhaal voor ons en onze medewerkers. Er was meteen een klik en alle vragen rond bijvoorbeeld kabelgebruik kregen snel een passend antwoord.

Met de laadpas in de hand, kom je door het ganse land

Het hoofdkantoor van Planet Group kreeg zes laadpalen. Alle werden ze uitgerust met MobilityPlus-software, waardoor ze continu verbonden zijn met het MobilityPlus-Platform. Daarnaast ontving iedere elektrische bestuurder een laadpas. Ze hebben hiermee toegang tot ons gigantisch netwerk. Een laadbeurt nodig? Via de MobilityPlus-app vinden ze meteen het dichtstbijzijnde laadstation. “Met de laadpassen kunnen onze medewerkers probleemloos verre afstanden overbruggen”, weet Lien De Beer. “Je hoeft nooit verder dan 4 kilometer te rijden om onderweg een laadoplossing te vinden van MobilityPlus of een van zijn partners.”

Foto's: © Marble Moon

Wist je dat …

… Planet Group zijn laadpalen publiek beschikbaar stelt? Zo kunnen bezoekers hun elektrische wagen tegen betaling opladen. Het voordeel: onze software verrekent die inkomsten automatisch, waardoor het MobilityPlus-laadplan van Planet Group financieel nóg aantrekkelijker wordt.

Vinger aan de pols

Het merendeel van de medewerkers was dan ook meteen gewonnen voor elektrisch rijden en laden. Wie toch zijn twijfels had, deed een testrit en kreeg van MobilityPlus uitleg hoe makkelijk het laden verloopt. Ook Lien zelf was aanvankelijk ietwat sceptisch: “Maar het laadsysteem is heel gebruiksvriendelijk. En ik krijg overzichtelijke rapporten via het MobilityPlus-platform, waar ik maandelijks het laadgedrag opvolg: wie laadde er, waar en hoelang? Gebruikt iemand systematisch een ietwat duurdere snellader terwijl er ook gewone laadpalen in de buurt zijn, kunnen we dat melden.”

Het laadsysteem is heel gebruiksvriendelijk en je krijgt maandelijks overzichtelijke rapporten om het gebruik op te volgen.

Extra aantrekkingskracht

Niet alleen de huidige medewerkers zijn intussen vol lof over elektrisch rijden en het gemak ervan, ook nieuwe kandidaten zijn direct mee met het verhaal. “In onze sector heerst felle concurrentie om jong talent binnen te halen. Voor jongeren – vaak erg milieubewust – helpt onze stap naar een groen wagenpark hen over de streep te trekken. We hebben berekend dat we al vijf extra aanwervingen hebben afgerond waar elektrisch rijden één van de doorslaggevende factoren was.”

De pioniersrol bracht ook nieuwe klanten op. Zo vond een van de grote Belgische energieleveranciers dat de ecologische visie van Planet Group perfect aansloot bij zijn eigen aanpak. “Onze keuze voor duurzame mobiliteit loont op meer dan één vlak. Daarom zetten we verder in op elektrisch rijden en breiden we onze laadvoorzieningen uit … mét MobilityPlus”, besluit Lien De Beer.

Planet Group & MobilityPlus

50

Laadpassen

6

On-site laadpunten met MobilityPlus-software

190710 Planet Group Marble Moon 21
190710 Planet Group Marble Moon 20
190710 Planet Group Marble Moon 18
190710 Planet Group Marble Moon 17
190710 Planet Group Marble Moon 12
190710 Planet Group Marble Moon 09
190710 Planet Group Marble Moon 06
190710 Planet Group Marble Moon 05
190710 Planet Group Marble Moon 04
190710 Planet Group Marble Moon 14