1 aanspreekpunt voor aanleg en administratie: sneller en makkelijker

1 aanspreekpunt voor aanleg en administratie: sneller en makkelijker

De investeringsmaatschappij Gimv wilde de elektrificatie van haar bedrijfswagenpark meteen grondig aanpakken: zonnepanelen, 26 laadpunten op de parking, laadpunten bij de werknemers thuis, laadpassen én overal slim laden. Met MobilityPlus vond Gimv een totaalpartner die alles coördineerde. “Het voordeel van zo’n totaalaanpak is niet alleen praktisch, maar is ook administratief handig”, zegt Vincent Van Bueren, compliance & ESG manager bij Gimv.

Gimv investeert sterk volgens ESG-criteria (Environmental, Social & Governance). “Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn een permanent onderdeel van de dialoog met onze ondernemingen”, zegt Vincent Van Bueren. “We willen onze partners voortdurend uitdagen. Natuurlijk moet je dan als investeringsmaatschappij ook zelf het goede voorbeeld geven. We zijn geen productiebedrijf, dus zoveel opties hebben we niet, maar ons gebouw en wagenpark verduurzamen konden we wel.”

50 wagens elektrificeren op 4 jaar tijd

Daartoe ging Gimv op zoek naar een partner die alles kon coördineren: aanleg van zonnepanelen en laadpunten, en administratie van laadpassen. “We hadden al vier laadpalen, maar we hebben de ambitie om op 4 jaar tijd ons wagenpark van een 50-tal wagens te elektrificeren. Het moet dus vooruitgaan. Als je je laadpunten en -passen van de verschillende leasingmaatschappijen laat afhangen, wordt het snel heel onoverzichtelijk. Via ons netwerk zijn we terechtgekomen bij MobilityPlus. Ze hadden al voor bedrijven gewerkt waarin wij geïnvesteerd hebben, dat gaf meteen vertrouwen.”

Foto's: © Marble Moon

Slim energiemanagement is vandaag een must. Zo worden de zonnepanelen voortdurend maximaal benut én belasten we het net minimaal.

Vincent Van Bueren, compliance & ESG manager bij Gimv

Zonnepanelen onontbeerlijk

“We wilden eerst zonnepanelen. Met elektrische wagens ga je plots veel meer elektriciteit afnemen van het net. Dat wilden we compenseren – het is natuurlijk ook veel interessanter voor de total cost of ownership. Een groot voordeel is het slimme energiemanagement van MobilityPlus. Zo worden de zonnepanelen voortdurend maximaal benut en belasten we het net minimaal.”

Administratieve eenvoud als troef

Naast de 26 laadpunten bij Gimv, staat MobilityPlus ook in voor de installatie van laadpunten bij de werknemers. “Ook dat gaat vlot. Medewerkers delen hun woonsituatie: type woning, eigenaar of huurder, hebben ze zonnepanelen? Zo ja voorzien we ook bij hen slim energiemanagement. Aan de hand van het gemeten laadverbruik thuis betalen wij de medewerkers terug. Dat loopt overzichtelijk, via één factuur.”

Wij betalen de elektriciteit waarmee de medewerkers thuis laden terug. Dat loopt overzichtelijk, via één factuur.

Vincent Van Bueren, compliance & ESG manager bij Gimv

“Het is natuurlijk erg praktisch dat alle werkzaamheden via één aanspreekpunt lopen, maar de nazorg en de overzichtelijke facturatie springen er voor mij nog meer uit. Zonder een partner als MobilityPlus waren we in een administratief moeras terechtgekomen, met een tiental partijen. Als er een technisch probleem is, wordt dat ook meteen opgelost.”

Een voorbeeld: “Zoals iedereen liepen we tegen problemen aan met de supply chain, maar ook toen bleef MobilityPlus steeds constructief meedenken. Ze hebben de laadpunten – zowel bij de medewerkers als bij Gimv – in fases geplaatst. Daardoor heeft elke werknemer een laadpunt en een laadpas op het moment dat ze die nodig hebben. De puzzelstukken vallen mooi in elkaar.”

Elke werknemer heeft een laadpunt en een laadpas op het moment dat ze die nodig hebben. De puzzelstukken vallen mooi in elkaar.

Vincent Van Bueren, compliance & ESG manager bij Gimv

Handige app

“Momenteel is ongeveer de helft van onze 50 wagens elektrisch. Dat betekent niet dat al onze laadpunten voortdurend bezet zijn. Dankzij de tools van MobilityPlus kunnen we de goede werking van de laadpalen voortdurend monitoren. We zitten nog lang niet aan onze maximumcapaciteit. Als er toch ooit te weinig zouden zijn, weten we bij wie we aankloppen. Ook de handige app van MobilityPlus laat de werknemers toe om snel en gemakkelijk beschikbare publieke laadpalen te zoeken en hun publiek laadverbruik zelf mee op te volgen.”

221010 GIMV Marble Moon 05
221010 GIMV Marble Moon 07
221010 GIMV Marble Moon 14
221010 GIMV Marble Moon 13
221010 GIMV Marble Moon 22
221010 GIMV Marble Moon 25
221010 GIMV Marble Moon 20