CEO’s aan het Woord. Een Blik Terug op 2023 en Vooruitzicht naar 2024 bij MobilityPlus

CEO’s aan het Woord. Een Blik Terug op 2023 en Vooruitzicht naar 2024 bij MobilityPlus

Als co-CEO’s van MobilityPlus zijn wij verheugd om terug te blikken op een jaar van buitengewone groei en vooruitgang, en om enkele van de meest opwindende ontwikkelingen voor 2024 met jullie te delen.

Onze transformatie van een ambitieuze start-up naar een bloeiende scale-up is een reis geweest vol uitdagingen, innovatie, toewijding en succes. Nu we ons bevinden in de fase van versnelde groei, staan we te popelen om de vele kansen en avonturen die voor ons liggen te verkennen.

In het afgelopen jaar, 2023, verwelkomden we trots 29 nieuwe collega’s in ons gloednieuwe kantoor, waarmee het aantal medewerkers in ons team in België en Frankrijk nu op 75 staat. We lanceerden MobilityPlus Finance en ons Charging as a Service model waarbij de klanten geen hoge initiële investeringkosten hebben maar ons maandelijks één vast bedrag betalen, alle diensten inbegrepen. Een bijzondere mijlpaal voor ons was in oktober onze 10.000ste laadpaal in beheer, intussen staat de teller op 11.500 laadpunten. Via onze laadpassen hebben we intussen meer dan 3 miljoen laadsessies gefaciliteerd, wat neerkomt op een indrukwekkende levering van 50 miljoen kWh energie via ons uitgebreide roaming netwerk van meer dan 400.000 laadpunten in Europa. Deze geladen energie via MobilityPlus laadpassen vertegenwoordigt maar liefst 250 miljoen gereden elektrische kilometers, wat neerkomt op ongeveer 125.000 ton CO2-uitstootbesparing.

En we zijn nog lang niet klaar! Het jaar 2024 staat in het teken van verdere groei en baanbrekende innovaties. Ons team breidt uit en we zijn actief op zoek naar 30 getalenteerde nieuwe collega’s om samen met ons fast forward te gaan naar de toekomst van e-Mobility. Achter de schermen hebben we volop gewerkt op innovatieve ontwikkelingen. Binnenkort presenteren we met trots een state-of-the-art app, boordevol revolutionaire functies, en introduceren we een gebruiksvriendelijk webplatform speciaal ontwikkeld om HR-, Fleet- en facility managers te ondersteunen. Onze focus ligt ook op het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen voor intelligent laden en energiebeheer, die de toekomst van mobiliteit zullen vormgeven.

We willen ons onderscheiden met innovaties die de e-mobiliteitssector transformeren.

Stelt u zich eens voor: een app die niet alleen uw laadprocessen beheert, maar ook een integraal onderdeel wordt van uw dagelijks leven, terwijl deze tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk verkleint. En wat dacht u van een geavanceerd energiebeheersysteem dat zo intelligent is, dat het uw verbruik optimaliseert, zelfs als u slaapt? Dit is slechts een voorproefje van de spannende ontwikkelingen die we in petto hebben. Blijf ons volgen voor de onthulling van deze en meer innovaties!

MobilityPlus staat voor zorgeloos, groen en slim laden en gaat veel verder dan het simpelweg aanbieden van laadpalen. Wij bieden een complete ervaring die elk aspect van de overstap naar elektrische voertuigen omvat. Van een gedetailleerd transitieplan en diepgaande analyses tot een doordachte uitrolstrategie en nauwkeurige engineering. Ons projectmanagement en installatieprocessen zijn slechts het begin. Na installatie worden onze charge point operator diensten geactiveerd die alle administratieve, financiële en operationele aspecten omvatten, gekoppeld aan slimme integraties met hernieuwbare energiebronnen. Deze holistische benadering, waarbij we elk facet van de elektrische mobiliteitstransitie aanpakken, draagt bij aan onze missie om een slimmere, groenere toekomst in e-mobiliteit te realiseren.

Bij MobilityPlus streven we ernaar om niet alleen een leverancier te zijn, maar een echte partner in de transitie naar duurzame mobiliteit.

Een dikke pluim voor ons onvervangbare team, wiens expertise en innovatie ons dagelijks vooruit stuwen. Zij zijn het ware fundament van MobilityPlus, voortdurend nieuwe grenzen verkennend in de dynamische wereld van e-mobiliteit. Zonder hun harde werk en toewijding zouden we niet zijn waar we nu zijn.

We willen ook onze oprechte dankbaarheid betuigen aan onze talrijke partners die een integraal onderdeel vormen van ons ecosysteem. Jullie toewijding en partnerschap zijn cruciaal voor ons succes.

En last but not least, een groot dankwoord aan onze gewaardeerde klanten voor hun onwankelbare vertrouwen in MobilityPlus. De overstap van conventionele verbrandingsmotoren (ICE) naar elektrische voertuigen (EV’s) brengt voor veel van onze klanten aanzienlijke uitdagingen met zich mee. Uw continue steun en waardevolle feedback zijn onmisbaar in deze tijd van significante verandering en innovatie.

Op naar een ongelooflijk 2024, terwijl we onze groei versnellen en blijven bijdragen aan de toekomst van elektrische mobiliteit!

Met energieke groeten,

Kris Pensaert en Jean-Francois Cheyns

Co-CEO’s MobilityPlus

Word deel van onze reis naar innovatie in e-mobiliteit.
Volg MobilityPlus op LinkedIn voor de nieuwste updates, of schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor exclusieve inzichten. Uw betrokkenheid is essentieel voor onze gezamenlijke toekomst.